Test gyertya kezelés

 

 

Testgyertyával az adott egészségügyi zavarhoz kapcsolódó meridián pontokon, köldökbe helyezve, vagy kezelendő testrész feletti bőrfelületen, vagy  csakrapontokon gyertyázhatunk.
A bőrfelületre helyezve hő és enyhe vákuumhatással, füstgázaival, gőzeivel stimulálja az adott ponton található idegvégződéseket. A testgyertyával is ingerelhetők az akupunktúrás pontok, természetesen azok, amelyek ezen eszközzel hozzáférhetők. Ugyanakkor bioenergetikai hatásával segít helyreállítani az emberi szervezet
összetett energetikai rendszerében betegség, rendellenesség, külső hatások miatt keletkezett
működési rendellenességeit.

• testi fájdalmak csillapítása,                      Képtalálat a következőre: „testgyertya kezelés”

• anyagcsere rendellenességek,
• energiablokkok oldása,
• fejfájás, migrénes panaszok,
• feszült állapot, stressz, idegesség,
• mozgásszervi panaszok
• méregtelenítés segítése.

Nem szabad gyertyázni seb fölött (viszont mellette igen, mert ez segíti a sebgyógyulást)

Hová tegyük a gyertyát konkrét esetekben?


Idegi problémák:  köldökbe helyezett test gyertyával
Lelki kezelések:  6.-7. nyaki, 8.-9. háti csigolyán és a 4.-5. ágyéki csigolyák között kell elégetni a testgyertyát.
Kar, térd:  adott helyre helyezzük a gyertyát, ahol a fájdalom van.
Vesemedence-gyulladás, derékfájás:  4.-5. ágyéki csigolya között égessük el a gyertyát, vagy a köldök alatt 10 cm-rel, a 2. energiaközponton (csakrán).
Petefészek-, prosztatabetegségek: a köldök alatt 10 cm-re, a 2. energiaközponton, vagy hátul a derék magasságában.

 

 

Homloküreg, arcüreggyulladás esetén: a homlokon ill. az arcon ahol a fájdalmat érezzük
Torokgyulladás esetén: az ádámcsutka alatti mélyedésbe helyezzük a gyertyát
Köhögés esetén: az ádámcsutka alatti mélyedésbe ill. 2-3 cm-rel lejjebb
Fogfájás esetén: az arcon ahol a fájdalmat érezzük
Emésztési problémák, idegrendszeri problémák, ill. immunrendszer erősítése estén a köldökben gyertyázunk.
Gyomorfájás esetén; köldök fölött 1-2 cm
Hasmenés esetén; 1-2 cm-re a köldöktől jobb ill. bal oldalt
Székrekedés esetén; köldök alatt 1-2 cm
Végtag fájdalom esetén oda helyezzük a gyertyát ahol a fájdalmat érezzük.

 

Emésztésjavítás (Fogyókúra)

A hátunkra fekszünk , kristályolajjal bemasszírozzuk a hasizmokat az óramutató járásával egyező irányban, majd egy gézlapot teszünk a köldökre és beleállítjuk a meggyújtott testgyertyát. A gondolatainkat is igyekezzünk a hasra irányítani, és próbáljunk meg harmóniát teremteni a test és a lélek között.
Aki fogyni szeretne, az alábbi lelki meditációt végezze gyertyázás alatt: Minden elfogyasztott táplálékból annyi szívódjon fel, amennyire a szervezetemnek szüksége van, a többi hagyja el salakanyag formájában a testemet.


Mikor alkalmazzunk csigolyagyertyázást?

Idegbecsípődés esetén, derékfájás, izomláz, izomgyulladás, ízületi, reumatikus betegségek megelőzésére. Mindig két csigolya közé rakjuk a gyertyát. Természetesen ebben az esetben hason kell feküdni.

 

Fül gyertya kezelés

Mire jó a fülgyertya?                               
Még javában tart a parlagfű allergia szezon, máris a nyakunkon az őszi hideg, szeles, párás idő okozta fülfájás, fülgyulladás. Sok esetben ez a megfázások szövődménye, és mint minden betegséget, ezt is jó minél előbb kezelni. A fülfájás megelőzésére és gyógyítására már az ókor óta elterjedt és kedvelt módszer a fülgyertyázás. 
Már az ókor óta elterjedt és kedvelt módszer a fülgyertyázás. Indiában, Tibetben, Közép- és Dél-Amerikában ma is végzik a fül gyógynövényekkel való füstölését és a fülgyertyázást. Ez a természetes gyógymód teljesen fájdalommentes és veszélytelen. Alkalmazzák: nátha, influenza, arcüreg gyulladás, mandula gyulladás, fülfájás /hallójárat gyulladás/, fülbe sugárzó fülkörnyéki fájdalom, füldugulás, fejfájás, szédülés, fokozott fülzsírtermelődés kezelésére, a tünetek enyhítésére. Hatását természetes hatóanyagok pl. illóolajok hozzáadásával növelhetjük. Ilyenkor a gyertya belső felületét impregnáljuk vagy merítőviaszba adagoljuk a hatóanyagokat. A fülgyertyázás egy egyszerű, otthon is elvégezhető természetes gyógymód. Rendszeres használata segít a relaxálásban és a fülzsír természetes eltávolításában. A fülgyertya melege és gőzei a fülzsírt megduzzasztják, képlékenyen tartják, így az pár napon belül magától kiürül. Érdemes akkor is alkalmaznunk a fülgyertyát, ha egészségesek vagyunk, ekkor havonta egy alkalommal elegendő a használata, míg probléma esetén a szakirodalom napi egy-egy gyertya elégetését javasolja mindkét fülön legfeljebb 5-7 napig.

Mire kell figyelni fülgyertyázáskor?                 
Mivel a fül páros szerv, ezért feltétlenül szükséges egy kezelés alkalmával mindkét fület kezelni. Fontos, hogy betartsuk a használati útmutató előírásait és az alapvető tűzvédelmi szabályokat. A kezelés után egy napig lehetőleg tartsuk a fület melegen és szárazon, ne merüljünk víz alá, kerüljük a huzatos környezetet. 
A fülgyertyázás nem csupán kezelés, hanem relaxációs folyamat: a gyertya használata során komoly hangsúlyt kell fektetni a megfelelő relaxációs, nyugodt környezetre, a kezelést megelőző fülkörnyéki masszázsra. Célszerű kisebb mennyiségű folyadék - tea
 – ivása a kezelés előtt és után.

A fülgyertya kezelés napján és lehetőleg még a következő napon is kerüljük a repülést, strandolást, úszást, huzatot.

 

A fülgyertya kezelés hatásmechanizmusa:

A fülgyertya lassan, kb. 10-15 perc alatt ég el, ez alatt hőhatás keletkezik, mely átterjed a fülre, valamint a fül belsejére is. Mivel a gyertya cső alakú, az égő láng alatt légritka tér keletkezik, amely vákuumhatást eredményez. A szívóhatás következtében a kezelt zónák területén vérbőség keletkezik, nő a véráramlás sebessége. Ezáltal elszállítódnak a salakanyagok, megindul a váladékfolyás. A kéményhatás révén ezek egy része kijut a fülből és a gyertya belsejében lerakódik. Az ingerek a fülön található reflexzónákra is hatnak, stimulálva többek között a garat nyirokrendszerét. E fülakupunktúrás pontokat nehéz kezelni, mert a külső hallójárat mélyén, a dobhártya közelében helyezkednek el. A fülgyertya azonban ezeket a rejtett területeket is eléri. Az inger a dobhártya közvetítésével eljut a középfül csontjain /kalapács, üllő, kengyel/keresztül a belső fül területére is, s itt hat az egyensúlyi szervekre /Corti-szerv/. A vákuum- és hőhatás elősegíti a külső és középfül közötti nyomáskiegyenlítődést, és az Eustach-kürtön keresztül hat a garat képleteire is.
A fülgyertya használatának javallatai és ellenjavallatai:
Általánosságban:
A gyertya alkalmas általános méregtelenítésre, a különböző betegségek kiegészítő kezelésére,
a tünetek megszüntetésére, illetve enyhítésére.
A fülgyertya kezelés a következő betegségek, panaszok esetén segít:
fül keringési zavarai;
füldugulás megszüntetésére
fül-, homlok- és melléküregek gyulladásai;
halláscsökkenés;
fejfájás, migrénes panaszok;
nátha, megfázás, szénanátha;
feszült állapot, stressz, idegesség;
szédülés;
energiaáramlást akadályozó blokkok.

Nem szabad, heges dobhártya, vagy a dobhártya hiánya esetében a hallójáratban gyertyázni! Ilyenkor a fülcimpa mögötti mélyedésben gyertyázunk.
Nem alkalmazható a módszer perforált dobhártya esetén, illetve, ha a beteg a gyertya anyagára allergiás.

 

Csakra tisztítása, testgyertyával
A csakra szanszkrit szó, jelentése: kerék.
A csakra a fizikai test megfelelő testrészének idegeivel áll közvetlen kapcsolatban. Az idegrendszeren keresztül látja el energiával és ez által információkkal a szerveket, végtagokat és a sejteket.

 

Képtalálat a következőre: „testgyertya kezelés”

 

Hét nagyobb energiaközpontot különböztethetünk meg: Gyökér-, Szakrális-, Napfonat-, Szív-, Torok-, Homlok-, Korona-csakra. Hogy valóban el tudjuk képzelni helyüket a „testünkben”, egy-egy belső-elválasztású mirigyhez vagy idegfonathoz kapcsolhatjuk őket; mint a Gyökér-csakrát a mellékveséhez, az Szakrális-csakránkat az ivarmirigyekhez, Napfonatunk a hasnyálmirigyhez, Szívközpontunk a csecsemőmirigyhez, Torok-csakránk a pajzsmirigyhez, a Homlok-csakránk az agyalapi mirigyhez, míg Korona-csakránk a tomozmiriggyel áll összefüggésben.

Előfordul, hogy a csakrák közt lévő harmónia, energia áramlás, betegség vagy stressz miatt felborul. Ebben az esetben nagy segítségünkre lehet a csakrák kitisztítása, a megfelelő energia áramlás, a csakrák közti harmónia visszaállítása csakragyertyázással.

1.Gyökér csakra a gerinc alsó végén, a végbélnyílás és a nemi szervek között helyezkedik el.
Milyen problémák, betegségek léphetnek fel ha nem megfelelő a gyökércsakra működése: aranyér, isiász (ülőideg-gyulladás), vesekő, vérnyomás problémák, fogínygyulladás, hasmenés, székrekedés, izomgörcs, hideg végtagok, gerincproblémák, vizelési problémák.
Visszeres problémák, aranyér, alhasi fájdalmak megszüntetésére is alkalmas.
Az első csakra tisztítása csakragyertya segítségével: a páciens a hasán fekszik és az utolsó csigolyához tesszük a gyertyát.

2. Szakraliscsakra /szex csakra, hasi csakra/ a köldök és a nemi szervek között helyezkedik el.
Milyen problémák, betegségek léphetnek fel ha nem megfelelő a szex csakra működése: orgazmus-problémák, gombás fertőzés, bélgörcsök, hajprobléma, menstruációs probléma, petefészek és here problémák, elhízás, impotencia.
Nemi problémák kezelésére, petefészek és prosztata gyulladás kiegészítő kezelésére is használhatjuk.
A második csakra tisztítása csakra gyertya segítségével: a hasi csakra kb. 10 cm-re a köldök alatt található, itt kell gyertyázni.

3. Napfonatcsakra (köldök, solar plexus) csakra a köldök és a szegycsont alja között helyezkedik el.
Milyen problémák, betegségek léphetnek fel ha nem megfelelő a napfonat csakra működése: gyomorfekély, epepanaszok, emésztési problémák, cukorbetegség, májbetegségek, szemproblémák.
Javíthatjuk vele az immun-és idegrendszert is, és hatásos „gyomoridegesség” kezelésére is.
A harmadik csakra tisztítást csakragyertya segítségével: a páciens a hátán fekszik. Az óramutató járásával megegyező irányban körbe-körbe masszírozzuk a köldököt néhány percig, ezáltal felpuhítjuk a nyirokcsomókat. A gyertyát a köldökbe helyezve égetjük el.

4. A SZÍV csakra a mellkas közepén, szívtájékon helyezkedik el.
Milyen problémák, betegségek léphetnek fel ha nem megfelelelő a szív csakra működése: asztma, ekcéma, rák, szénanátha, szívpanaszok, szívbetegségek, magas vérnyomás, rák, immunrendszerrel kapcsolatos betegségek.
Asztmás és allergiás tünetek gyógyítására is alkalmas.
A negyedik csakra tisztítása csakragyertya segítségével: a páciens a hátán fekszik. A gyertyát a szegycsont közepére helyezzük.

5. A TOROK csakra a toroknál, gégefőnél helyezkedik el.
Milyen problémák, betegségek léphetnek fel ha nem megfelelő a torok csakra működése: fülproblémák, asztma, köhögés, megfázás, mandulagyulladás, nyelvprobléma, pajzsmirigy-probléma, sklerosis multiplex, szájszag, torokfájás, tüdőproblémák.
Elősegíti a fül, a mandulák, a légutak gyógyulását és lázcsillapító hatása is van. Asztmás fulladás esetén könnyíti a légzést.
Az ötödik csakra tisztítása csakragyertya segítségével: a gyertyát az ádámcsutka alatti mélyedésbe tesszük, miközben a páciens a hátán fekszik.

6. A homlok csakra /harmadik szem/ a két szemöldök között helyezkedik el.
Milyen problémák, betegségek léphetnek fel ha nem megfelelő a homlok csakra működése: tanulási nehézségek, rémálmok, fejfájás, migrén, rövid- és távollátás, zöld hályog. Migrénes fejfájás és homloküreg gyulladás kezelésére is ajánlott.
A hatodik csakra tisztítása csakragyertya segítségével: a gyertyát a homlok közepére helyezzük. Ezáltal javul az intuíciós képesség, tisztul a gondolkodás.

 

7. A KORONA csakra a fejtetőn helyezkedik el.
Milyen problémák, betegségek léphetnek fel ha nem megfelelő a korona csakra működése: depresszió, fejfájás.
A hetedik csakra tisztítása testgyertya segítségével: a kezelést a 6-7. nyaki csigolyák között végezzük úgy, hogy a páciens leül az asztalhoz és ráteszi a fejét a kezeire. Így a csigolyák kinyílnak és az energia szabadabban tud áramlani.