Szemlélet Váltás            

     " Ha azt gondolod, hogy nem tudsz meggyógyulni, akkor igazad van…

Ha azt gondolod, hogy meg tudsz gyógyulni, akkor is igazad van…
A különbség a két igazság között többek között az is, hogy a második esetben tudok Neked segíteni abban, hogy bebizonyítsd az igazadat.                                                     
Kapcsolódó kép
Hiszel Magadban annyira,hogy meggyógyulj?         

                                                                       
 
 Ha valamiben sikeres akarsz lenni ..ha valamit el akarsz érni ...nem csupán égi segítségre van szükséged..hanem egyfajta..bizonyítási-megszállottsághoz ! Talán nem ez a legjobb szó rá...de nézd meg..azok az emberek akik képesek valamit elérni.... gondolataik hatalmas százalékát csak arra fordítják ..
Nyilván meg kell találnod az egyensúlyt, de másképp nem megy..
HA EL AKARSZ ÉRNI VALAMIT...KELL, HOZZÁ, HOGY ABBA AZ IRÁNYBA..... EGY KICSIT (NAGYON !!! ) "MEGSZÁLLOTT" LEGYÉL..MEGSZÁLLOTTJA....ANNAK, HOGY ELÉRD, LÉTREHOZD...de ne kétségbeesett akarással..hanem 
LENDÜLETTEL 
KITARTÁSSAL
ODAADÁSSAL 
TISZTELETTEL
TÖRETLENSÉGGEL
BECSÜLETTEL 
ÉS FŐLEG..... ÖNBECSÜLÉSSEL-ÖNBIZALOMMAL ..akkoris ha már mindenki lemondott rólad....ha mások esetleg hülyének néznek ....vagy épp belédkötnek ..akkoris ha .... legyintenek rád.....akkoris ha újra kell kezdened.... akkoris ha ...csak Te vagy magadnak....akkoris...ha ...MINDENT ERRE KELL FELTENNED !!!!
akkor.... és csakis akkor... bizonyítod Fentre-Lentre...Lelkednek Sorsodnak .... NEM ADOD FEL ..ÉS AKKORIS MEGCSINÁLOD...HA EZER HARCOT KELL KIÁLLNOD...ÉS AKKORIS MEGCSINÁLOD...HA MÁR MINDEN VESZNI LÁTSZIK ..... AKKORIS ..HA CSAK TE VAGY AKI HISZ-BENNED !!!
 
 
                                                                    
 
 
Rohan velünk az idő, évről évre kevesebbet találkozunk egymással, testvérek, rokonok, ismerősök, barátok. Ha összefutunk az utcán, akkor örülünk „Milyen régen láttalak!” Röviden elmondjuk, ki miként van, gyerekek, család, munka, öröm, bánat, betegség, egyéb gondok. Mind belefér csupán öt mondatba. Aztán sietve elválunk, és megígérjük, majd meglátogatjuk egymást, ha ezen és azon túl leszünk. Mert most nincs rá idő. Most nincs. Legtöbbször ez a válasz. Telnek a napok, hetek, hónapok. Még mindig sodródunk, és az élet forgatagában elvész az ígéret, a barát, a testvér, a rokon. Eszünkbe jutnak, gondolunk rájuk, mégiscsak egy telefon néha-néha egymásnak; most nem tudok menni... ezért... és azért... jól vagytok? És elköszönünk. Puszi! A halvány, szép emlékek csak magunknak maradnak meg. Nem tudunk szeretettel nosztalgiázni, további szép emlékeket gyűjteni, mert nem szakítunk rá elég időt. És ilyenkor marad a „majd”, és egymás nélkül múlnak a napok, pedig összetartozunk, emlékek és szoros szálak kötnek össze. Aztán egyszer csak, cseng a telefon, vagy jön a távirat. Megtudjuk a megváltozhatatlant. Meghalt. Hirtelen. Váratlanul. Vagy még azt sem tudtuk, hogy beteg volt. és marad a síri csend, döbbenet, a fájó emlékezés. És ekkor jut csak eszünkbe, hogy ár az utcán sem találkozunk többé. A hangját sem halljuk többé. Már nem tudjuk elmondani, amit akartunk volna, már nem tudjuk éreztetni, amit jelentett számunkra, mert már végleg nincs idő. Csak a koszorú a síron, a néma fájdalom, könnycsepp az arcokon. Szerettünk, hantodnál sírjuk el magunkat. És ekkor bánjuk, hogy mindig siettünk, és csak a magunk bajaira gondoltunk. De már késő. Nincs viszontlátásra, csak szívünkben marad az űr, a vád, miért nem értem rá, miért nem találkoztunk, mikor még volt rá idő...                                                                                              
 
 
 

"Két magocska lapult egymás mellett a termékeny tavaszi talajban. Az első így szólt: 
„Ki akarok hajtani! A földbe mélyesztem gyökereimet, és felszínre török sarjaimmal... Kibontom zsenge rügyeimet, hogy lobogóként hirdessék a kikelet érkezését... Érezni akarom a nap melegét, hadd hulljon szirmaimra az áldott hajnali harmat!"
Ezzel kicsírázott.
A második így szólt: 
„Félek, Ha a mélybe eresztem gyökereimet, ki tudja, mi vár rájuk odalent, a sötétben. Ha kibújok a felszínre, esetleg megsérülhetnek érzékeny sarjaim, és mi lesz, ha rügyeket fakasztok, és egy csiga le akarja rágni őket? Ha pedig kinyílnak bimbóim, valami kisgyerek kiszaggathat miattuk tövestül. Nem, inkább nyugton maradok, amíg biztonságban nem érzem magam."
Kapcsolódó kép

Csodaszép napot kívánok mindenkinek!               

...szeretettel...        

 
 
 
 
 
 
"Az egész-ség, ahogy a szó üzeni, azt jelenti, hogy "egész" vagy, teljes. Önmagaddal és a világgal egységben élsz. Harmóniában van a tested a lelkeddel, lelked a szellemeddel. Gondolataid és érzéseid segítik a szerveid és sejtjeid működését. Egész lényed harmóniában, vagyis szeretetben él a többi emberrel és az egész természettel. Alapvető létélményed ilyenkor a boldogság." (Müller Péter)
                                                                      
 
Minden és mindenki tükör. Ahogy a világot látod, ahogy másokról gondolkodsz, az visszatükrözi az önmagadról alkotott képedet.
Ha valaki felett ítélkezel, valójában önmagadról mondasz ítéletet.
Ahogy másokkal bánsz, úgy önmagaddal bánsz. Ezért fontos, hogy úgy bánjunk másokkal, ahogy magunkkal bánnánk, és azt adjuk a világnak, amit szívesen elfogadnánk.
Amit adsz, azt te is visszakapod.
Kapcsolódó kép
 
 "Az életben semmi sem történik véletlenül. Sem emberek, sem pedig események nem bukkannak fel ok nélkül az életünkben. Kapcsolataink alakulásának és fejlődésének semmi köze a szerencséhez. Minden azért történik, mert erő hat rá. Ez az erő mindenkit összeköt. Ez dönti el, megtaláljuk-e magunkat vagy sem. Ez határozza meg, mit érzünk, és hogyan viselkedünk. Ha megértjük ezt az erőt, és tudatosan alkalmazzuk, pontosan azokat az embereket és eseményeket vonzzuk be az életünkbe, akikre és amelyekre mindig is vágytunk." (Ruediger Schache)
 
 
 
"Az élet nem arra való, hogy mindig jól járjunk. Az életbe bele kell férnie kudarcoknak, vereségeknek, újrakezdéseknek is. Ez kifejleszt bennünk olyan tulajdonságokat, lehetőségeket, megismeréseket, amelyek a mindig párnázott úton rejtve maradnának."
 
 
Az élet folyamatos tanulás, és az egyik tantárgy, amit meg kell tanulnunk: az emberi kapcsolatok. A világegyetem adja fel a leckéket. Ha nem tanulunk meg egy leckét, akkor azt újra feladja nekünk. Néha osztályt ismétlünk ugyanazzal a személlyel, néha pedig egy új emberrel, de a régi problémával.
Andrew Matthews
 
Mindig látjuk, melyik lenne a legjobb út, de mindig azon az úton járunk, amelyikhez hozzászoktunk.
 
Paulo Coelho
 
 
                                                     
 
Mindannyian saját sorsunk kovácsai vagyunk. Gondolataink körülményeket vonzanak és teremtenek. Ahogyan mi változunk, úgy változnak a körülményeink is... Amíg nem tanuljuk meg a leckéket az eladósodásról, a munkáról, a partnereinkről, addig vagy ugyanannál a leckénél ragadunk le, vagy ugyanazokat a leckéket kapjuk különböző csomagolásban. Ilyen az élet!                       
 (Andrew Matthews)                                                                             
 
 
Próbáld ki: egy héten át ne ítélkezz senki és semmi felett! Amikor legközelebb találkozol valakivel, aki sokat beszél, költekezik, folyton panaszkodik vagy nem dolgozik, akkor mondd halkan magadnak: "Teret engedek neked arra, hogy úgy tapasztald meg az életet, ahogy te választod. Nem tartozik rám, hogy ítéletet hozzak feletted." Így sokkal derűsebb lesz az életed.
 Andrew Matthews
 
                                                                                              

"A siker abból fakad, hogy kitűzünk egy célt, egy változást, amit el szeretnék érni. És amíg nem léptük át a célvonalat, addig nincs megállás."

"Az Univerzum soha nem a szavaid, a gesztusaid vagy a tetteid alapján adja meg az életélményeidet. Mindig azt nézi, hogyan érzed magad és ennek az érzésnek megfelelően ad neked hasonló élményeket. Vannak akik azt mondják, hogy ez nem igaz, mert ismernek embereket, akik folyton jó kedvűek, kedvesek, sokat mosolyognak, mégis rossz dolgok történnek velük. Nos, az emberek sokszor akkor is mosolyognak, amikor belül üvölteni tudnának, akkor is próbálják azt mutatni, hogy minden rendben van, ha éppen káosz az életük. Az Univerzumot azonban nem játszhatod így ki. Mindig azt adja, amit érzel. Ezért nagyon fontos, hogy tudatos kapcsolatban legyél az érzelmeiddel és képes legyél a fókuszod alakításával változtatni rajtuk. Ez a legmagasabb szintű őszinteség magad felé."

 

"A próbálkozásban mindig jelen van a bizonytalanság és a kétkedés rezgése. Dönts! Nem is az a fontos, hogy mi mellett döntöttél, hanem az, ha egyszer eldöntöttél valamit, akkor minden gondolatot, érzelmet sorakoztass fel mellette. Nincs annál rosszabb mint amikor hol indulnál, hol megállnál. Vagy csinálj valamit, de akkor már ne fordulj vissza. Vagy ne csináld azt a valamit, és akkor meg ne agyalj azon mi lett volna ha. Bármennyire meglepő, nem maguk a döntések készíti ki az embereket, hanem az, hogy elindulnak az egyik döntés felé, aztán félúton meggondolják magukat és visszafordulnak. Harmónia akkor születik ha összhangban vagy a döntéseddel - bármi legyen is az. Tehát csináld, vagy ne csináld - de soha ne kérdőjelezd meg önmagad miután meghoztad a döntést. A kétely az ami kikészít és emiatt forgácsolódik szét az energiád."   

 

A tudatalatti könnyen hisz és nagyon befogadóképes. Ha tudatunkat negatív gondolatokkal töltjük meg, idővel tudatalattinkat is elkorcsosítjuk. Az építő hatású, pozitív elképzelések módszeres ismétlése viszont tévedhetetlen, tökéletes 'fegyvert' kovácsol a mélytudatból, amely bármikor segítségünkre lesz a létért és az egészségért folytatott küzdelemben.
   De milyen hatalma van pszichénk tudat-tudatalatti felépítésének szerveink működése fölött? Hogyan tehet beteggé valakit egy gondolat, és hogyan gyógyulhat meg ugyanaz a személy egy másik, gyógyító gondolattól? Az az elképzelés, amely áthat és ural bennünket, bebocsátást nyer mélytudatunkba. Ezáltal befolyásolja idegrendszerünket, amely minden szervünk és szervrendszerünk felett uralmat gyakorol.
   A gondolat elválaszthatatlan szövetségese tehát az idegrendszer. Amilyenné formáljuk gondolatainkat, olyanná formálja az idegrendszerünk egészségünket.

"A meggyőződés -amely az életedet irányítja- csupán egy gondolat, amit újra és újra gondolsz. Minél többször forgatsz egy gondolatot a fejedben, annál több érzelmet vonz magához és a Vonzás Törvénye értelmében egyre könnyebb gondolni rá. Egy begyakorolt gondolatról van tehát szó, amelyből rendszeres (akár szándékos, akár véletlenszerű) ismétléssel erős hiedelem épül. Egyre nagyobb lendületi energiával sugárzik, és a hozzá hasonlatos gondolatokat, érzéseket, körülményeket, élethelyzeteket kezdi vonzani magához. Hiedelmeid olyanok akár a rádióadó-vevő tornyok, de ezeket a tornyokat Te építed ki. Az életedet uraló legerősebb hiedelmek is (függetlenül attól, hogy a javadat szolgálják-e avagy sem) egy aprócska gondolatmagból indultak. Szabadságodban áll megválasztani milyen hiedelmeket építesz, nevelsz fel, melyek köré életed körülményei rendeződnek."

 

Látogatóban Istennél

Álmomban látogatóban jártam Istennél. Bekopogtam, hogy beszélgetni szeretnék vele, ha van rám ideje. Az Úr elmosolyodott és így válaszolt: 

- Az én időm végtelen, mindenre jut belőle. Mire vagy kíváncsi?
- Az érdekelne, mit tartasz a legfurcsábbnak az emberekben?
- Azt, hogy nem szeretnek gyerekek lenni, siettetik a felnőtté válást, majd visszavágyódnak a gyermekkorba. Azt, hogy akár az egészségüket is feláldozzák, hogy sok pénzük legyen, majd rengeteg pénzt költenek rá, hogy visszanyerjék egészségüket. Azt, hogy izgatottan lesik a jövőt, hogy megfeledkeznek a jelenről, így aztán nemhogy a jövőt, de a jelent sem élik meg. Azt, hogy úgy élnek, mintha sose halnának meg és úgy halnak meg, mintha sose éltek volna.
- Atyaként mit szeretnél, hogy gyerekeid mely tanulságokat jegyeznék meg?
- Tanulják meg, hogy senkiből nem lehet erővel kicsikarni a szeretetet. Hagyni kell, hogy szerethessenek. Nem az a legértékesebb, hogy mit szeretnénk az életben, hanem az, hogy kik állnak mellettünk. Tanulják meg, hogy nem célszerű másokhoz mérni magukat, saját magukhoz képest legyünk elbírálhatóak. Fogadják el, hogy nem az a gazdag, akinek a legtöbbje van, hanem az, akinek a legkevesebbre van szüksége. Tanulják meg, hogy csak néhány másodperc kell ahhoz, hogy mély sebeket ejtsünk azokon, akiket szeretünk, ám sok-sok év kell ahhoz, hogy ezek begyógyuljanak. A megbocsátást a megbocsátás gyakorlásának útján kell megtanulni. El kell fogadni, hogy vannak olyanok, akik mélyen éreznek, de nem tanulták meg kimutatni érzelmeiket. Meg kell tanulni, hogy bármit lehet pénzen venni, csak boldogságot nem. Két ember nézheti ugyanazt a dolgot, és mégis két másféle dolgot látnak. Meg kell tanulni, hogy az az igazi barát, aki mindent tud rólunk és mégis szeret. Nem mindig elég, ha mások megbocsátanak, meg kell bocsátanunk magunknak is.
Búcsúzásnál megköszöntem szavait, Ő pedig így válaszolt:
- Az emberek elfelejtik mit mondtál, mit csináltál. De arra mindig emlékezni fognak, hogy érzéseket ébresztettél bennük.
  

Ha Isten meghallgat, úgy segít rajtad, hogy odaküld hozzád egy olyan embert, akinek még nincs kőből a szíve. Aki meghallgat, megvigasztal, meggyógyít. Aki nem abból indul ki, hogy nekem jó, mi a fenét jajgat ez? Hanem letörli a verejtéket a homlokodról. Kimondja azt az egyetlen szót, amit jól tudsz te is, de önmagadnak nem mondhatod, mert azt várod, hogy a másik mondja ki. Anélkül hatástalan. Mert csak a szeretet gyógyít.

 

              Kapcsolódó kép